Metsähallitus ryhtyy sähköisiin kiinteistökauppoihin

Kauppojen teossa käytetään Maanmittauslaitoksen kehittämää kiinteistökaupan verkkopalvelua, joka on toiminut jo vuoden 2013 lopulta.

Metsähallitus on ryhtynyt tekemään kiinteistökauppoja sähköisesti. Kauppojen teossa käytetään Maanmittauslaitoksen kehittämää kiinteistökaupan verkkopalvelua, joka on toiminut jo vuoden 2013 lopulta.

Metsähallituksen mukaantuloa varten palveluun piti lisätä uusia toiminnallisuuksia. Metsähallitus myy ja ostaa kiinteistöjä Suomen valtion lukuun, joten sen toiminta poikkeaa yksityisistä käyttäjistä muun muassa yleisvaltakirjan käytön osalta.

Metsähallituksen Laatumaa tekee useita kiinteistökauppoja joka arkipäivä. Sähköisen kaupan uskotaan lisäävän toiminnan tehokkuutta ja vähentävän kustannuksia. Lisäksi se antaa asiakkaille valinnanvaraa.

”Kun vaihtoehtoina oli ajaa 300 kilometriä Kuopioon tai hoitaa kaupan allekirjoitus valtakirjoilla, oli varsin helppo päätyä sähköisen asioinnin kannalle”, kangasniemeläinen Veijo Suuronen kertoo. Hän osti Metsähallitukselta Haamumetsä-kiinteistön, kyse oli ensimmäisestä Metsähallituksen sähköisestä kiinteistökaupasta.

Suuronen ei sähköistä asiointia vierastanut. Hän piti hyvänä muun muassa sitä, että kauppakirjaluonnoksen katseluista ja muokkauksista tuli asialliset kuittaukset. Turvallisuuden tunnetta lisäsi se, että järjestelmään kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla ja allekirjoitusvaiheessa kysytään vielä toisia tunnuksia.

METSÄLEHTI