Metsähallitus tulouttaa valtiolle yli sata miljoonaa euroa

Puukauppa ja tuulivoima siivittivät Metsähallituksen hyvään tulokseen.

Metsähallituksessa ollaan tyytyväisiä viime vuoden tulokseen. Metsähallituskonsernin liikevaihto oli 366 miljoonaa euroa, joka on 38 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Konsernin tulos oli 125 miljoonaa euroa.

Metsähallitus tulouttaa valtiolle viime vuoden tuloksesta 103 miljoonaa euroa. Lisäksi Metsähallituksen metsätalousyhtiö ja muut liiketoiminnot maksavat tuloksestaan veroa lähes 15 miljoonaa euroa.

”Onnistumisen arvoa lisää se, että tavoitteet on täytetty, vaikka samalla on tehty paljon sisäistä kehittämistyötä”, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen sanoo.

Ympäristöjärjestöt ovat pitäneet Metsähallituksen tuottotavoitetta liian suurena ja johtavan liiallisiin hakkuisiin. Tämän Hyttinen kiistää.

”Metsähallituksen metsätaloustoimenpiteet suunnitellaan ja toteutetaan luonnonvarojen kestävän käytön periaatteilla. Hakkuusuunnitteet tuotetaan yhdessä sidosryhmien kanssa alueellisissa luonnonvarasuunnitelmissa, hän sanoo.

Metsähallituksella on hallinnassaan valtion maa-alueita runsaat yhdeksän miljoonaa hehtaaria, joista talouskäytössä olevien metsien osuus on noin 38 prosenttia. Puunkorjuun piirissä metsäalasta on vuosittain noin kaksi prosenttia.

Hakkuista valtaosa on harvennushakkuita. Avohakkuiden osuus on noin neljännes kaikista hakkuista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa