Metsäkanalintujen metsästykseen rajoituksia

Maa- ja metsätalousministeriö lyhentää metson, teeren, pyyn ja riekon metsästysaikoja. Rajoituksia perustellaan metsäkanalintujen heikentyneillä kannoilla.

Maa- ja metsätalousministeriö typistää metson, teeren, pyyn ja riekon metsästysaikoja. Rajoituksia perustellaan metsäkanalintujen heikentyneillä kannoilla.

Metson lyhennetty metsästysaika (10.9.–10.10.) on voimassa Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa. Lyhennetty metsästysaika on voimassa myös Etelä-Pohjanmaalla lukuun ottamatta Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kuntia, Keski-Suomessa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia sekä Lapin maakuntaan kuuluvissa Posion ja Ranuan kunnissa, Pohjois-Pohjanmaalla lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Muualla Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa metso on rauhoitettu. Muualla maassa metson metsästysaika on 10.9.–31.10.

Teeren lyhennetty metsästysaika (10.9.–10.10.) on voimassa Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Lapissa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Satakunnassa. Muualla maassa teeren metsästysaika on 10.9.–31.10. Urosteeren talvimetsästys tammikuussa on kielletty koko maassa.

Pyyn metsästysaika on 10.9.–10.10. Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Muualla maassa pyyn metsästysaika on 10.9.–31.10. Lapissa pyy on rauhoitettu.

Riekon metsästysaika on 10.9.–31.3. Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa. Muualla maassa riekko on rauhoitettu.

METSÄLEHTI