Metsäkonepalvelu Oy laajentaa Ruotsissa, volyymi kasvaa merkittävästi

Suomalainen Metsäkonepalvelu vahvistaa asemiaan Ruotsissa.

Pohjoismaiden suurimmaksi puunkorjuuyritykseksi kasvanut Metsäkonepalvelu MKP kasvattaa toimintaansa Ruotsissa, kun se ilmoitti ostavansa Smålandissa toimivan Sven Sjökvists Skogsavverking AB -korjuuyrityksen.

Metsäkonepalvelu laajensi toimintaansa Ruotsiin vuonna 2011, kun se osti Dunbergs Skogsservice Ab:n Eksöstä Etelä-Ruotsista ja muodosti siitä MKP Sverige AB:n.

Nyt tehty yrityskauppa oli neljäs Dunbergin hankkimisen jälkeen Ruotsissa. Viimeksi MKP osti Reko Gallringsentreprenad AB:n päätehakkuukoneet vuonna 2021. Suomessa MKP on ostanut useita puunkorjuuyrityksiä, viimeksi Jämsässä toimivan Kone-Yijälän vuonna 2019.

Sven Sjökvists Skogsavverking AB:n liikevaihto vuonna 2021 mukaan oli noin 2,6 miljoonaa euroa ja sen tulos oli niukasti voitollinen.

Metsäkonepalvelun Ruotsin tytäryhtiö MKP Sverigen liikevaihto oli samana vuonna vajaat seitsemän miljoonaa euroa, joten nyt tehty kauppa kasvattaa yrityksen toiminnan volyymiä merkittävästi. Yhtiöt toimivat maantieteellisesti lähellä toisiaan. MKP Sverige on Ruotsin suurin puunkorjuuyritys.

Yhteensä Metsäkonepalvelu-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 32 miljoonaa euroa, joten enin osa liikevaihdosta kertyy edelleen Suomesta. Metsäkonepalvelu on myös Suomen suurin metsäkoneyritys.

Suomessa vuonna 1970 perustettu Metsäkonepalvelu toimii lavealti eri puolilla eteläistä Suomea, ja sen pääkonttori on Hämeenlinnassa. Yhteensä konsernin koneilla korjataan noin kolme miljoonaa kuutiometriä puuta. Työntekijöitä on noin 170 ja yli sata metsäkonetta.

Asiasta kertoi ensimmäisensä Ruotsissa julkaistava verkkosanomalehti ATL.

Lisää aiheesta: Metsäkonepalvelun tulos jatkoi nousu-uralla

Lisää aiheesta: Kolmannen polven Tolppa otti ohjat Metsäkonepalvelussa

Puukauppa Puukauppa