Metsäkonepalvelu Oy ostaa jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n

Metsäkonepalvelun mukaan yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Hämeenlinnalainen puunkorjuualan yritys Metsäkonepalvelu Oy ostaa jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n osakekannan. Omistajuus vaihtuu 1.8.2019, jonka jälkeen Kone-Yijälä Oy jatkaa toimintaansa Metsäkonepalvelu-konsernin tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia.

Kone-Yijälä Oy on kahden jämsäläisen veljeksen, Antti ja Heikki Yijälän, vuonna 1993 perustama puunkorjuualan yritys, jonka liikevaihto oli viime vuonna reilut seitsemän miljoonaa euroa. Yritys työllistää 45 työntekijää.

”Visiomme on olla tärkeä osa metsäsektorin kestävää menestystä ja missiomme on tukea asiakkaidemme puunhankintaa. Kone-Yijälässä on osaamista ja infraa jotka tukevat tavoitteitamme. Yrityskaupalla vahvistamme omaa ja asiakkaidemme liiketoimintaa”, Metsäkonepalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Tolppa sanoo tiedotteessa.

”Koemme, että olemme tuoneet yrityksen niin pitkälle kuin se meidän veljesten voimin on mahdollista. Meillä on hyvät asiakassuhteet ja erittäin ammattitaitoinen henkilöstö. Haluamme, että näin on myös jatkossa ja että yrityksemme tarina jatkuu, vaikka se muuttaakin muotoaan meidän luopuessa omistuksesta”, kommentoi Kone-Yijälän toimitusjohtaja Heikki Yijälä.

Heikki Yijälä jättää toimitusjohtajan tehtävät omistajavaihdoksen jälkeen. Heikki ja Antti Yijälä jatkavat johdon neuvonantajina sekä erikseen sovituissa operatiivisissa tehtävissä vuoden 2019 loppuun saakka. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään Teemu Tolppa. Hän on toiminut aiemmin operaatioesimiehen tehtävissä Metsäkonepalvelu Oy:ssä.

Metsäkonepalvelu-konserni työllistää Suomessa ja Ruotsissa yhteensä 135 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 23 miljoonaa euroa.

Kommentit (1)

  1. Kaksi vakavasti alaan suhtautuvaa ja isäntien puoleen katsovaa yritystä kun yhdistyy niin ei ainakaan huonommaksi mene.
    Molemmat firmat pitää sisällään huippuammattilaisia.
    Rohkeasti vain kuljettajien puheille jos/kun näette vaikka koneen laanissa.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat