Riistakolmiolaskennat käynnistyvät viikonloppuna

Laskentoihin osallistuu jopa 60 000 vapaaehtoista metsästäjää.

Metsäkanalintukantojen muutoksia seurataan riistakolmioiden kesälaskennalla. Suomen Riistakeskuksen mukaan vapaaehtoiset metsästäjät laskevat vuosittain yhteensä noin tuhat riistakolmiota, joiden perusteella päätetään syksyn metsästysajat.

Riistakolmiolaskennan tuloksena saadaan metsäkanalintujen (metso, teeri, pyy, riekko) tiheydet, poikasosuudet, keskimääräinen poikuekoko ja poikueellisten naaraiden määrä. Luvut kertovat, kuinka paljon lintuja on suhteessa aikaisempiin vuosiin ja miten metsäkanalintujen lisääntyminen on onnistunut.

Tulevan syksyn metsästysajat päätetään laskentojen tulosten perusteella heti laskentakauden päätyttyä.

Riistakolmioiden kesälaskenta-aika on 27.7.–11.8.2019. Suomen Riistakeskus muistuttaa, että laskentatulokset kannattaa palauttaa heti laskennan jälkeen riistakolmiot.fi -palvelun kautta. Sähköisesti 11.8.2019 palautetut tulokset ennättävät vielä metsästysaika-asetuksen pohjaksi. Metsäkanalintujen metsästysaikoja koskeva asetus lähtee lausunnolle elokuun puolivälissä ja asetus tulee voimaa juuri ennen metsästyksen alkua. Metsäkanalintujen metsästysajat löytyvät riista.fi -sivustolta 7.9.2019 lähtien.

Riistakolmiot ovat pysyviä metsäriistan runsauden seurantaa varten perustettuja laskentareittejä. Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka sivu on neljä kilometriä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset