Metsäliitto Osuuskunta päätti ennätyksellisestä voitonjaosta, jaossa runsaat 100 miljoonaa euroa

Jäsenen sijoittamille sääntömääräisille perusosuuksille maksetaan viime vuoden tuloksen perusteella korkoa 7 prosenttia.

Metsäliitto Osuuskunnan omistajajäsenille kertyi viime vuodelta ennätyksellinen voitonjakopotti, 101 miljoonaa euroa. Se on runsaat 20 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna.

Osuuskunnan edustajisto on päättänyt osuuspääomille maksettavista sääntömääräisistä koroista. Jäsenen sijoittamille sääntömääräisille perusosuuksille maksetaan viime vuoden tuloksen perusteella korkoa 7 prosenttia, mikä on prosenttiyksikön enemmän kuin vuodelta 2021 maksettiin. Metsä1-lisäosuuksille maksetaan korkoa 6,5 prosenttia. A-lisäosuuksille korkoa maksetaan 4 prosenttia, mikä prosenttiyksikön vähemmän kuin edellisvuonna, ja B-lisäosuuksille korkoa maksetaan 1 prosentti edellisvuoden tapaan.

Lisäksi edustajisto päätti, että ylijäämänpalautuksena jaetaan 0,30 euroa per jäseneltä vastaanotettu teollisen ainespuun kuutiometri edellisen neljän päättyneen tilikauden aikana. Ylijäämänpalautus maksetaan pääosin osuuskunnan Metsä1-lisäosuuksina, mutta kunkin jäsenen osalta toimitettavaa ennakonpidätystä vastaavalta osin rahana.

Osuuskorot ja ylijäämänpalautukset maksetaan 12.5.2023.

Lisää aiheesta: Metsä Groupille hyvä tulos ja heikommat näkymät

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa