Metsäpäivillä jaettiin huomionosoituksia

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen valittiin vuoden metsänhoitajaksi, lisäksi Suomen Metsäyhdistys jakoi neljä hopeista ansiomerkkiä.

Tänään alkaneilla Metsäpäivillä on perinteiseen tapaan jaettu erilaisia metsällisiä huomionosoituksia.

Suomen Metsäyhdistys myönsi tänä vuonna neljä hopeista ansiomerkkiä. Merkin saivat Luonnonvarakeskuksen valokuvaaja Erkki Oksanen, Puumiesten Liiton toiminnanjohtaja Ritva Varis, kuvanveistäjä Urpo Kärri sekä lastentarhan opettaja ja ympäristökasvattaja Mari Parikka-Nihti. Lisäksi yhdistys antoi ansioplaketin Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on työskennellyt pitkäaikaisesti ja ansiokkaasti Suomen Metsäyhdistyksen ja sen tarkoitusperien hyväksi. Ansioplaketti jaetaan yhteisölle tai yritykselle.

Metsänhoitajaliito on valinnut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen vuoden metsänhoitajaksi. Nimitys julkistettiin tänään Metsäpäivillä liiton tilaisuudessa.

-Kimmo Tiilikainen on hyvä esimerkki siitä, miten monipuolinen ja monitieteinen metsänhoitajakoulutus tarjoaa mahdollisuuden hyvin monenlaisiin ja myös yhteiskunnallisiin työtehtäviin, sanoo Metsänhoitajaliiton toiminnanjohtaja Tapio Hankala.

Tiilikainen on valmistunut metsänhoitajaksi Joensuun, nykyisestä Itä-Suomen, yliopistosta vuonna 1991.

Metsänhoitajaliiton Vuoden metsänhoitaja -palkinto jaettiin nyt yhdettätoista kertaa.

METSÄLEHTI