Metsäteollisuuden vienti hiipui kesäkuussa, sellu kuitenkin kasvussa

Sahatavaran viennin arvo laski reilut 10 prosenttia toukokuulta.

Metsäteollisuuden vienti heikkeni kesäkuussa. Luonnonvarakeskuksen mukaan metsäteollisuustuotteiden viennin arvo laski miljardiin euroon, mikä on noin 100 miljoonaa vähemmän kuin toukokuussa ja 60 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Puutuoteteollisuuden viennin arvo putosi 239 miljoonaan euroon. Sahatavaraa vietiin 152 miljoonan euron edestä – mäntytukin vienti putosi viidenneksellä kesäkuulta ja neljänneksellä vuodentakaisesta. Kuusitukilla lasku jäi muutamaan prosenttiin kesäkuulta, mutta vienti nousi vuodentakaiseen verrattuna.

Sellu oli kuukauden harvoja nousijoita. Sellun viennin arvo kohosi 218 miljoonaan euroon, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin toukokuussa. Vuoden takaisesta tuli kuitenkin hieman laskua.

Paperiviennin arvo putosi liki viidenneksellä 317 miljoonaan euroon toukokuulta ja kartongin 6 prosenttia 226 miljoonaan euroon.

Tuonti lisääntynyt

Puun tuonti Suomeen jäi kesäkuussa 936 000 kuutioon. Se on 7 prosenttia vähemmän kuin toukokuussa ja 9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin kesäkuussa.

Tammi-kesäkuussa puuta tuotiin yhteensä 5,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Kuitupuun osuus tuonnista oli 59 prosenttia, hakkeen 32 prosenttia.

Suomesta vietiin tammi-syyskuussa puuta liki miljoona kuutiota.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa