Metsäteollisuus: Budjettiesitys ei paranna kilpailukykyä

Metsäteollisuus ry kiittää sähköveron laskua, moittii työmarkkinauudistusten siirtämistä työmarkkinajärjestöille.

Metsäteollisuus ry löytää hallituksen eilen päättyneen budjettiriihen päätöksissä hyvää ja huonoa. Myönteistä etujärjestön mukaan on teollisuuden sähköveron lasku EU-minimiin ja päästökauppakompensaation korvaava teollisuuden sähköistämistuki. Kilpailukykyä heikentäviin energiapoliittisiin ratkaisuihinkin tulee siirtymäaikoja ja korvaavia toimenpiteitä.

Riihen päätökset lisäävät silti metsäteollisuuden kustannuksia, kuitenkin vähemmän kuin hallitusohjelman pohjalta oli odotettavissa.

”Hallitusta voi kiittää teollisuuden sähköveron alentamisesta monen kilpailijamaan tavoin EU-minimiin vuonna 2021. Nyt on tärkeää valmistella päästökauppakompensaation korvaava mekanismi sellaiseksi, että se vahvistaa Suomen kustannuskilpailukykyä verrokkimaihin nähden”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen sanoo.

Jaatinen pelkää, että energiaturpeen veronkorotus ohjaa jalostukseen kelpaavaa puuta poltettavaksi.

Työllisyystoimissa hallitus ei pystynyt tekemään työvoiman tarjontaa ja kysyntää parantavia rakenteellisia uudistuksia.

”Sen sijaan hallitus päätyi siirtämään taas kerran uudistukset työmarkkinajärjestöjen työryhmävalmisteluun. Paikallinen sopiminen ei poliittisella päätöksenteolla tai keskusjärjestöjen kesken neuvottelemalla etene.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa