Metsäteollisuus: Puukaupassa alkuvuonna selvä pudotus

Havutukkien hinnat olivat huhtikuussa 3-5 prosenttia vuodentakaisesta pienemmät.

Puukauppa on ollut alkuvuonna viime vuosia hiljaisempaa. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ovat ostaneet tammi-huhtikuussa puuta yksityismetsistä yhteensä 8,6 miljoonaa kuutiota, mikä on liki 3 miljoonaa kuutiota vähemmän kuin vuosi sitten vastaavalla jaksolla. Viiden viime vuoden keskiarvoon verrattuna pudotusta on 16 prosenttia, Metsäteollisuus ry kertoo.

Vaikka kauppaa on alkuvuonna käyty melko tasaista tahtia, etenkin tammi-helmikuussa ero viikko-ostoissa edellisvuosiin oli iso. Maalis-huhtikuussa kauppaa on käytä pääosin samaan vauhtia kuin viime vuosina.

Kantohinnoissa ei järjestön mukaan ole ollut huhtikuussa suuria muutoksia. Kuitupuiden ja koivutukin hinnat olivat samalla tasolla kuin vuosi sitten. Sen sijaan havutukkin hinnat ovat laskeneet 3-5 prosenttia. Mäntytukin keskihinta oli huhtikuussa 55 euroa kuutiolta, kuusitukin 58 euroa ja koivutukin 43 euroa. Kuitupuiden keskikantohinta oli 17–20 euroa kuutiolta.

Koronapandemiasta huolimatta kysyntä metsäsektorilla on säilynyt kohtuullisena. Metsäteollisuudella tulee olemaan myös iso rooli talouden elpymisessä, järjestöstä arvioidaan.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa