Metsäteollisuus: Puun tarjontaa lisättävä

Viime vuonna metsäteollisuus osti yksityismetsistä puuta liki 33 miljoonaa kuutiota, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Viime vuonna metsäteollisuus osti yksityismetsistä puuta liki 33 miljoonaa kuutiota. Määrä oli 9 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna.

Puun tarjontaa pitäisi järjestön mukaan edelleen kasvattaa.

”Metsänomistajia kannattaa motivoida myymään puuta enemmän ja suurempina kokonaisuuksina sekä hoitamaan metsiään paremmin. Näin turvataan investointien toteutuminen sekä maksimoidaan kantorahatulot metsänomistajille”, metsäjohtaja Tomi Salo Metsäteollisuus ry:stä toteaa.

Tarjonnan vahvistamisessa olennaista on muun muassa metsävaratiedon hyödyntäminen nykyistä paremmin ja sähköisen puukaupan kehittäminen. Myös kuolinpesiin tulisi puuttua. Salo muistuttaa, että kuolinpesien omistuksessa on 10 prosenttia yksityismetsien pinta-alasta – hakkuumahdollisuuksista vielä enemmän.

”Suomella ei ole varaa ummistaa silmiä tälle suurelle potentiaalille. Kuolinpesien omistuksessa olevat metsät tulee saada pikaisesti aktiivisen ja ammattimaisen metsätalouden piiriin eikä jäädä roikkumaan vuosikymmeniksi vaille toimenpiteitä”, Salo arvioi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa