Metsäteollisuus ry: Puukauppavuosi alkanut viime vuotta vilkkaampana

Tukkipuun keskihinnat ovat nousseet viime vuodesta kahdeksan prosenttia, kuitupuun 4–5 prosenttia.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-maaliskuussa puuta yksityismetsistä 7,5 miljoonaa kuutiota, mikä on 29 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Tukkia ostettiin oli 3,4 miljoonaa kuutiota, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kuitupuun ostomäärä 3,7 miljoonaa kuutiota oli sekin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Havutukkien kantohinnat olivat maaliskuussa kahdeksan prosenttia korkeammalla tasolla kuin viime vuoden maaliskuussa. Koivutukin ja kuitupuiden kantohinnat olivat 4–5 prosenttia korkeammat.

Maaliskuussa mäntytukista maksettiin keskimäärin 59 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 32 ja 63 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 63 euroa kuutiolta, vaihteluväki 36–66 euroa. Koivutukin keskihinta oli 45 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 22 ja 49 euron välillä. Kuitupuiden keskikantohinta oli 18–20 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 9 ja 24 euron välillä.

Hintatasoon vaikuttavat muun muassa korjattavan puuston kokonaismäärä, puun laatu, runkojen koko, hakkuutapa, metsä- ja kaukokuljetusmatka, maasto sekä korjuuajankohta ja -olosuhteet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Artikkelit

Kuvat