Metsävienti huipussaan marraskuussa

Metsäteollisuustuotteita vietiin Suomesta viime vuoden marraskuussa reilun miljardin euron arvosta.

Viime marraskuussa metsäteollisuuden viennin arvo nousi 1,1 miljardiin euroon, Luonnonvarakeskuksen ennakkotieto kertoo. Viennin arvo oli viime vuoden suurin ja reilut 80 miljoonaa euroa suurempi kuin marraskuussa 2016.

Puutuotteita ja sahatavaraa vietiin 276 miljoonan euron edessä. Summa nousi parilla kymmenellä miljoonalla eurolla vuodentakaisesta. Sahatavaran vienti nousi 176 miljoonaan euroon, siitä kuusen osuus oli 81 miljoonaa euroa ja männyn 76 miljoonaa euroa. Kuusisahatavaraa vietiin hieman vuodentakaista enemmän, mäntyä selvästi vähemmän.

Massan, paperin ja kartongin vienti nousi runsaaseen 800 miljoonaan euroa. Siitä massan osuus oli 194 miljoonaa euroa, paperin 337 miljoonaa euroa ja kartongin 238 miljoonaa euroa. Kartongin ja etenkin massan viennin arvo sekä vientimäärät nousivat, sen sijaan paperien vientimäärät ja -arvo laskivat.

Suomesta vietiin raaka- ja jätepuuta marraskuussa yhteensä 139 000 kuutiota. Puuta tuotiin 610 000 kuutiota, mikä on viidenneksen vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tuonnista kolmannes oli koivukuitua ja kolmannes haketta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa