MMM: Puun käyttö on hyvää ilmastopolitiikkaa

Maa- ja metsätalousministeriön Juha S. Niemelä ja Marja Kokkonen puolustavat metsien käyttöä ilmastomuutoksen hillitsemisessä.

Maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha S. Niemelä ja yksikön päällikkö Marja Kokkonen puolustavat metsien käyttöä ilmastomuutoksen hillitsemisessä. ”Metsäpolitiikka on parasta ­ilmasto- ja elinkeinopolitiikkaa. Metsien kasvun, puuvarannon ja hakkuiden kasvattaminen samanaikaisesti on mahdollista”, he kirjoittavat Helsingin Sanomien lukijapalstalla.

”Ilmastonmuutoksen hillinnän näkökulmasta puunkäytössä tulisi pyrkiä valmistamaan pitkä­ikäisiä tuotteita. Hallitus edistääkin puunkäytön lisäämistä rakentamisessa. Suomi on ajanut EU:n Lulucf-ehdotuksen valmistelun yhteydessä ratkaisumallia, joka tunnistaisi pitkä­ikäisten puutuotteiden ilmastohyödyt ja kannustaisi niiden valmistamiseen.”

”EU:n ilmastopolitiikan valmistelun yhteydessä Suomi on pitänyt keskeisenä tavoitteena, että tehtävät ratkaisut mahdollistavat metsien käytön kestävän ­lisäyksen myös jatkossa. Lisäksi laskentasääntöjen tulee kohdella jäsenmaita tasa-arvoisesti, ­eikä laskennallisia rajoitteita tule asettaa sattumanvaraisesti.”

”Jos metsien käyttöä rajoitetaan Suomessa ja EU:ssa, se ­lisääntyy EU:n ulkopuolella. ­amalla menetetään kansan­talouden kannalta tärkeitä työpaikkoja. Pahimmillaan tämä johtaa päästöjen kasvuun ja uusiutuvien tuotteiden korvautumiseen uusiutumattomilla”, Niemelä ja Kokkonen kirjoittavat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa