MTK: Hallitus on epäonnistunut metsäasioiden hoidossa

Systemaattista vaikuttamista tarvitaan jo silloin, kun EU-komissio esityksiään valmistelee, puheenjohtaja Juha Marttila muistutti.

Metsäasioiden hoito EU:n paineessa ei voi olla vain reagointia, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila totesi järjestön liittokokouksen avajaispuheessaan keskiviikkona. Mikäli kansallinen näkemys muodostuu vasta siinä vaiheessa, kun asiat ovat neuvoston käsittelyssä, ollaan myöhässä. Systemaattisen vaikuttamisen onkin oltava käynnissä jo silloin, kun komissio esityksiään valmistelee.

”Istuva hallitus on tässä epäonnistunut ja kansallista päätösvaltaa on valunut EU:lle”, Marttila arvioi.

Hänen mukaansa hallituksen viimeiselle vuodelle tarvitaan ryhtiliike, sillä isoja asioita on tulossa pöydälle. Seuraavasta kansallisesta metsästrategiasta hän toivoi perustaa, jolle hallitus voisi linjauksensa perustaa.

Marttila muistutti, että päätösten tulee perustua tutkittuun tietoon. Parhaillaan valmistellaan Metsäpaneelin perustamista, sen tulisi nostaa metsäntutkimus entistä paremmin päätöksenteon perustaksi.

”Tarvitsemme perusteltuja näkemyksiä siihen, mitkä ratkaisut toimivat ja miten.”

Marttila puuttui myös ajankohtaiseen puumarkkinatilanteeseen. Vaikka metsäalalle menee lujaa, puun hinnassa se näkyy puheenjohtajan mukaan huonosti.

”Jokaisen puunmyyjän kannattaa miettiä vakavasti, miten hän voi itse toimia viisaasti. Työkaluja on käytettävissä”, Marttila totesi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat