MTK: Puumarkkinoilla haetaan nyt suuntaa

Ostoaktiivisuus on laskenut, mutta kaupan voi odottaa vielä elpyvän, järjestön puumarkkinakatsauksessa todetaan.

Puukauppaa käydään nyt verkkaisesti ja markkinoiden suuntaa tunnustellen, MTK:n puumarkkinakatsauksessa arvioidaan. Kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa, mutta ostoaktiivisuus on laskenut. Marraskuu on kuitenkin perinteisesti ollut vilkas puukauppakuukausi, joten ostojen voidaan odottaa elpyvän, MTK:sta todetaan.

Kaupanteko vaihtelee kuitenkin alueittain. Vaikka joillekin puutavaralajeille voi saada paikallisesti heikosti tarjouksia, niin toisista puutavaralajeista voi olla pulaa. Positiivista on, että koivutukin kysynnän kasvusta on saatu ilmoituksia. Se voi mahdollistaa metsänomistajille myyntitilaisuuksia myös pienemmille erikoispuuerille.

Puun hinnat ovat olleet syksyn loivassa laskussa. Samaan aikaan metsäteollisuusyritykset ovat tehneet tulosennätyksiä: suuret tulokset on tehty korkean lopputuotehinnan ja edullisen puukustannuksen ansiosta, järjestö paheksuu.

Metsäteollisuuden tuotantomäärät ovat korkealla tasolla, lisäksi uusista investoinneista on ilmoitettu taajaan. Puun käyttöasteen ennakoidaankin nousevan ensi vuonna korkeaksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa