Suomalaisrahaston metsäaloite tavoittelee 500 miljoonaa dollaria kestävään metsätalouteen Afrikassa

Kestävä metsätalous on keskeinen keino taistelussa metsäkatoa vastaan, Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi sanoo.

Kehitysrahoittaja Finnfund on käynnistänyt aloitteen kestävän ja ilmastonmuutosta hillitsevän metsätalouden edistämiseksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Tätä varten Finnfund yhdessä kolmen muun sijoittajan kanssa pyrkii keräämään 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria seuraavan 3–5 vuoden aikana.

Tarkoitus on lisätä rahoitusta sellaiselle toiminnalle, joka tukee vastuullisen ja tehokkaan metsänhoidon kehittämistä ja luonnonmetsien suojelua. Lisäksi pyritään muun muassa lisäämään metsien istutusta ja ennallistamista sekä edistämään ilmastoratkaisuja, jotka estävät metsäkatoa.

”Kestävä metsätalous on keskeinen keino taistelussa metsäkatoa ja ilmastonmuutosta vastaan. Luonto- ja ilmastohyötyjen lisäksi kestävä metsätalous voi parantaa merkittävästi ihmisten elintasoa. Tämä korostuu erityisesti Afrikassa”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Maailman metsistä 17 prosenttia sijaitsee Afrikassa. Niitä uhkaa sekä metsäkato että monimuotoisuuden väheneminen. Näiden taustalla taas on väestön kasvu ja talouskasvu.

Uusi yhteisö metsäsijoittajille

Finnfundin, brittiläisen kehitysrahoittaja CDC Groupin, norjalaisen Norfundin ja sijoitusyhtiö New Forestin hanke julkistettiin keskiviikkona Glasgow’n ilmastokokouksen yhteydessä.

Siellä perustettiin myös Yhdysvaltain johdolla uusi julkisten ja yksityisten sijoittajien yhteisö The Forest Investor Club. Senkin tavoitteena on vauhdittaa investointeja kestävään metsätalouteen. Finnfund on yksi yhteisön 16 perustajajäsenestä.

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja ammattimainen vaikuttavuussijoittaja. Se rahoittaa vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 projektiin, paino on muun muassa uusiutuvassa energiassa, metsä- ja maataloudessa ja infrastruktuurissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat