MTK: Tuontihakkeen täytettävä samat kriteerit kuin kotimaisenkin

Järjestö esittää neuvontahanketta potentiaalisten metsäenergiakohteiden paikantamiseksi

MTK haluaa pysäyttää metsähakkeen tuonnin. Järjestön metsäjohtokunta ja elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunta vaativat, että tuontihakkeen on täytettävä samat metsäsertifiointikriteerit kuin kotimaisenkin raaka-aineen. Lisäksi MTK:ta askarruttaa tuonnin kasvinterveysvalvonta, hakkeen mukana leviävien tuholaisten ja kasvitautien riski on todellinen, järjestö korostaa.

Kotimaisten potentiaalisten metsäenergiakohteiden paikantamiseksi järjestö esittää neuvontahanketta. Samalla voitaisiin kehittää korjuuta.

Energiapuunkäytön edistämiseksi järjestö esittää, että metsäenergian kuljetus liitetään kuljetustuen toimintamallin piiriin. Malli on valmiina.

Sen sijaan järjestö torppaa esitykset energiapuun verovapaudesta, jonka nettovaikutus arvioitiin negatiiviseksi. Myös kemeratuen muutosten nähtiin vain vääristävän markkinoita ja vaikuttavan negatiivisesti kuitupuun hintaan.

”Holtiton alasajo pysäytettävä”

Myös turpeen ”holtiton alasajo” on pysäytettävä, MTK vaatii. Järjestön mukaan valtiovallan on puututtava asiaan – olennaista on turvata markkinoiden toimivuus ja turpeen saatavuus muuhun kuin energiakäyttöön.

MTK korostaa, että on välittömästi löydettävä keinot, joilla turvataan kuivike- ja kasvuturpeen saatavuus kotimaasta.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa