Myös Metsä Group valmis kehittämään metsänomistajien tiedonsaantia puukaupoista

Yhtiön mukaan puukaupan tarkempia mittatietoja ei kuitenkaan luovuteta kilpailijoille.

Metsäyhtiö UPM kertoi alkuviikosta laajentavansa metsänomistajille tarjottavaa puukaupan mittaustietoa. Jahka tietojärjestelmät ja -yhteydet saadaan toimimaan, metsänomistaja saa pyytäessään puukauppaansa koskevat runkotiedot ja tukkitaulukon.

Myös Metsä Group on varautunut lisäämään puukauppoihin liittyvän tiedon tarjontaa.

”Olemme valmiita kehittämään metsänomistajien tiedonsaantia”, Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Tomi Salo totesi tänään kansanedustaja Anne Kalmarin järjestämässä puukauppaseminaarissa.

Salo kuitenkin korosti, että tietoja voidaan luovuttaa metsänomistajille, mutta ei kilpailijoille. Tällä hän viittasi lähinnä metsänhoitoyhdistyksiin, tosin vain niihin, joilla on puukaupallista toimintaa.

Salon mukaan tarkkojen mitta- ja hintatietojen luovuttaminen kilpailijoille voisi viedä yhtiön kilpailulain suhteen harmaalle alueelle. Siihen yhtiöllä ei ole halua.

UPM:kin luovuttaa tiedot metsänomistajalle. Metsäjohtaja Sauli Brander arvioi, ettei luovutettavissa tiedoissa suuria salaisuuksia ole – yhtiö sahaa standardimitoilla ja esimerkiksi mittatietoja löytyy myös yhtiön verkkosivuilta.

”Toivottavasti muut seuraavat”

MTK:sta kiitellään UPM:n päätöstä lisätä puukauppaa koskevan tiedon tarjontaa.

”Tämä on erittäin positiivista. Toivottavasti muut ostajat seuraavat perässä”, MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola arvioi.

Järjestön mukaan metsänomistajat eivät nykyisellään saa aina riittävästi tietoa puukaupoista. Tiirola uskoi, että asia saadaan kuitenkin ratkaistua toimijoiden kesken neuvottelemalla.

”Mikäli asiassa ei edistystä, odotamme eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnalta kannanottoa mittauslain tulkinnasta.”

Vuoden 2013 mittauslakia ei Tiirolan mukaan ole tarpeen muuttaa, mutta lain tulkinnassa on hänen mukaansa korjattavaa.

Anne Kalmari perusteli tilaisuuden järjestämistä kansanedustajille tulevilla yhteydenotoilla.

”Meille tulee paljon palautetta siitä, että puukaupoista ollaan huolissaan”, Kalmari sanoi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat