Neova myy osuutensa Scandbiosta ja luopuu pellettituotannosta Ruotsissa

Suomessa pelleteistä pidetään yhä kiinni, Neovasta kerrotaan.

Neova eli entinen Vapo myy omistuksensa ruotsalaisesta pellettiyhtiö Scandbiosta yrityksen toiselle omistajalla, Lantmännen-yhtiölle. Kauppahintaa ei kerrottu. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän Ruotsissa, Tanskassa ja Latviassa.

Scandbio perustettiin vuonna 2014, jolloin Lantmännen ja Neova AB yhdistivät pellettiliiketoimintansa. Molemmat omistavat yhtiöstä 50 prosenttia. Scandbiolla on Ruotsissa ja Latviassa yhteensä 6 tuotantolaitosta – vuosituotantokapasiteetti on 600 000 tonnia ja liikevaihto miljardi kruunua eli noin 100 miljoonaa euroa.

Irtautuminen Ruotsin pellettimarkkinoista on osa Neovan strategiaa, yhtiöstä kerrotaan.

”Scandbion perustamisen aikaan olimme Ruotsissakin ensisijaisesti energiayhtiö ja nyt toimintamme painopisteet ovat muualla. Scandbio on nyt hyvässä kunnossa ja näin sille saadaan selkeä omistus. Kaupasta saatavat varat käytämme ydinliiketoimintojemme kehittämiseen”, Neovan toimitusjohtaja Vesa Tempakka sanoo.

Yhtiön painopiste Ruotsissa on melko puhtaasti kasvualustamarkkinoissa. Suomessa Neova keskittyy kasvualustaliiketoiminnan lisäksi eläinkuivikkeiden ja pellettien tuottamiseen, aktiivihiilen valmistamiseen sekä muihin uusien korkean jalostusasteen tuotteiden kehittämiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa