Ympäristöministeri: Ilmastoasiat vahvasti tapetilla tänä keväänä

Maaliskuussa valmistuu hallituksen esitys uudeksi ilmastolaiksi, lisäksi työn alla kolme ilmastosuunnitelmaa.

Tämä kevät on Suomen ilmastotoimien kannalta tärkeä, ympäristöministeri Emma Kari arvioi torstaina ilmastoinfossaan. Maaliskuussa valmistuu hallituksen esitys uudeksi ilmastolaiksi, lisäksi valmistumassa on kolme keskeistä ilmastosuunnitelmaa.

Liikennettä, maataloutta ja rakennusten erillislämmitystä koskeva keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma (Kaisu) oli lausuntokierroksella joulu-tammikuussa. Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä viimeistelee suunnitelman maaliskuun puoliväliin mennessä.

Lisäksi suurta teollisuutta ja lämmöntuotantoa eli niin sanottua päästökauppasektoria koskeva ilmasto- ja energiastrategia lähetetään lausunnoille lähikuukausina, samoin maa- ja metsätaloutta koskeva maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmassa määritellään toimet kestävälle maa- ja metsätaloudelle. Suunnitelmaa valmistellaan maa- ja metsätalousministeriön johdolla.

”Ilmastolain myötä hiilineutraaliudesta 2035 mennessä tulee Suomelle sitova tavoite, joka ohjaa ilmastotyötämme pitkäjänteisesti yli vaalikausien. Suunnitelmat toimivat käytännön tienviittoina siihen, miten ilmastokestävää, fossiilitalouden heilahduksista riippumatonta hyvinvointivaltiota rakennetaan”, Kari sanoi.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Tästä voi lähteä liikkeelle:

    https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/verot-ja-maksut/valmisteverotus/nestemaiset-polttoaineet/verotaulukot/

    Fossiilisen dieselin verot 59s/l ja biodieselin 54s/l, lisäksi ALV päälle. Biodiesel maksaa kuluttajalle tällä hetkellä luokkaa 2,2€/l, Poliisikin luopui jo sen käytöstä rahapulan takia.

Luonto Luonto