Painotalot valittavat paperipulaa ja toivovat UPM:n lopettavan työriidan

Eurooppalaisten painotalojen paperivarastot ovat käymässä vähiin. Pelkona on, että kustantajat joutuvat vähentämään printtijulkaisua paperipulan takia.

Euroopan painoalan liitto Intergraf on vedonnut metsäyhtiö UPM:n, jotta paperiteollisuutta koskeva lakko saataisiin päätökseen. Integrafin mukaan helmikuun puolivälistä alkaen noin 40 prosenttia painotalojen tarvitsemasta paperista jää lakon takia saamatta. Puutetta on etenkin LWC- ja MWC-papereista.

Painotalojen paperivarastot ovat käymässä vähiin, ja pelkona on, että kohta kustantajat joutuvat osin luopumaan printtijulkaisuista paperipulan takia.

Paperiliiton mukaan UPM on varoittanut asiakkaitaan, ettei se pysty lakon aikana toimittamaan paperia sopimusten mukaisesti. Syyksi on mainittu ylivoimainen este eli force majeure. Paperiliitto vaatii kuitenkin yhdessä Ammattiliitto Pron kanssa UPM:n asiakkaita hylkäämään väitteen ylivoimaisesta esteestä: tilanne oli vältettävissä ja johtuu siitä, että UPM:llä on ideologisia tavoitteita.

Liitot korostavat, että UPM voi lopettaa kriisin pääsemällä sopimukseen, joka on Suomen yleisen työmarkkinapolitiikan mukainen.

UPM kertoi tänään toivovansa riidan neuvotteluilta rivakkaa etenemistä ja kompromissihenkeä, jotta löydetään kaikkia osapuolia tyydyttävät ratkaisut ja saadaan tehtaat käyntiin.

Lisää aiheesta: Paperiliitto: Neuvotteluissa ei edistystä

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa