Uusi sivusto tarjoaa tietoa suometsistä, opetuspaketti myös metsämaasta ja kestävästä metsänhoidosta

Aineistot ovat tarkoitettu lähinnä metsäammattilaisille, mutta myös metsänomistajat voivat niitä hyödyntää.

Tapion tuottama uusi Suometsäosaaja-verkkosivusto opastaa suometsien rakenteeseen ja käsittelyyn sekä ojituksen ja metsänkasvatuksen ympäristövaikutuksiin. Kyseessä on lähinnä metsäammattilaisille tarkoitettu itseopiskeluaineisto, mutta sitä voivat hyödyntää myös esimerkiksi metsänomistajat ja opiskelijat.

Sivuston tavoitteena on valmentaa metsäammattilaisia suunnittelemaan suometsien hoitohankkeita kokonaisvaltaisesti ja tunnistamaan hankkeen koko toimenpideketjun tarpeet.

Sivusto koostuu neljästä verkkokurssista (Suometsänhoidon perusosaaminen, Vesitalouden merkitys ja hallinta, Suometsien kestävän hoidon suunnittelun toimintamalli ja Suometsien hoidon toteutus) ja lisätietoa tarjoavasta materiaalipankista. Aineistot ovat vapaasti käytettävissä ja löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi.

Osaamista voi testata ja osoittaa suorittamalla myöhemmin keväällä avautuvan Suomen metsäkeskuksen ylläpitämän suometsäosaajan osaamiskokeen.

Kuoppia kaivamaan

Lisäksi Tapio julkaisee Metsämaa ja kestävä metsänhoito -opetusmateriaalin. Siinä perehdytään metsämaan toimintoihin ja niiden yhteyteen metsänhoitoon.

Opetusmateriaali on suunnattu lähinnä metsäalan opettajien käyttöön, mutta sitä voivat hyödyntää myös metsänomistajat ja kaikki metsämaasta ja metsänhoidosta kiinnostuneet.

”Materiaali kannustaa tarttumaan lapioon ja kaivamaan kuoppia. Näin päästään havainnoimaan metsää myös pintaa syvemmälle ja huomioimaan maaperän ominaisuudet metsänhoidon menetelmiä valittaessa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tiina Törmänen Tapiosta.

Metsälehti kuuluu Tapio-konserniin

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat