Paltamon biojalostamon ympäristöarviointi päätökseen

Kainuun ely-keskuksen mukaan KaiCellin arviointiselostus suunnitellun tehtaan ympäristövaikutuksista on riittävä ja hanke toteuttamiskelpoinen.

Paltamoon biojalostamoa suunnittelevan KaiCellin arviointiselostus jalostamon ympäristövaikutuksista täyttää lain vaatimukset ja on laadultaan riittävä, Kainuun ely-keskus toteaa. Viranomaisen mukaan hanke on arvioinnin perusteella toteuttamiskelpoinen. Arvioinnissa on vielä tarkennettavaa, mutta tarkennukset voidaan hoitaa hankkeen jatkosuunnittelussa ja ympäristölupahakemusta haettaessa.

Hankeen merkittävin ympäristövaikutus koskee vesistöjä. Jäte- ja jäähdytysvedet purkautuvat Oulujärveen, joka on varsin laaja vesimuodostuma. Kun sitä käsitellään yhtenä vesimuodostumana, muutokset eivät näy suurina järven kokonaiskuvassa. Hanke lisäisi myös muun muassa ympäristömelua, puunkorjuuta ja vaikuttaisi maisemaan.

Ely-keskuksen arviointiselostuksesta antama perusteltu päätelmä päättää hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin. Päätelmä huomioidaan ympäristölupahakemuksessa, jonka KaiCell aikoo jättää lähiaikoina.

”Tämä on meille tärkeä virstanpylväs hankkeen valmistelussa”, KaiCellin toimitusjohtaja Jukka Kantola kertoo.

Ely-keskuksen perusteltu päätelmä ja annetut lausunnot sekä mielipiteet ovat luettavissa ympäristöhallinnon yva-sivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa