Paperiliitto: Lakko UPM:n tehtailla jatkuu helmikuulle, jos sopua ei synny

Lakkoa jatketaan, koska liiton esitys ei UPM:lle kelvannut eikä vastaesitystä tehty.

Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa työtaistelutoimia UPM:ää vastaan. Liitto jatkaa UPM:n paperiliittolaisilla työpaikoilla alkanutta lakkoa kahdella viikolla. Lakko alkoi 1. tammikuuta ja se jatkuu 5. helmikuuta saakka, ellei sopimusta sitä ennen saada sovittua.

Paperiliitto antoi UPM:lle viime viikolla oman esityksensä yhtiökohtaiseksi työehtosopimukseksi. UPM kuitenkin hylkäsi esityksen. Vastaesitystäkään ei ole tehty, joten Paperiliitto päätti jatkaa lakkoa.

Julkisuudessa on ihmetelty, miksei Paperiliitto ole rajannut mitään töitä lakon ulkopuolelle, esimerkiksi lämmön tuotantoa. Liitto korostaa, että sen UPM:läiset jäsenet ovat valmiita näihin rajattuihin töihin, jos UPM on valmis soveltamaan niihin päättynyttä työehtosopimusta ja lopettamaan rikkurityövoiman käytön. UPM ei tähän ole kuitenkaan suostunut.

Myös Ammattiliitto Pro ja Sähköliitto ovat lakossa UPM:n laitoksilla.

Osapuolet tapasivat valtakunnansovittelijan johdolla joulukuun lopulla. Näkemykset olivat tuolloin kuitenkin niin kaukana toisistaan, ettei sopua löytynyt.

Lisää aiheesta: UPM:n tehtailla alkoivat lakot, Metsä Groupin sahoille sopimus

UPM haluaa neuvotella

UPM:n tavoitteena on yhä päästä neuvottelemaan liiketoimintakohtaisista työehtosopimuksista Paperiliiton kanssa mahdollisimman pian, yhtiön työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén kertoo. Tavoitteena ovat ”aidot, vuorovaikutteiset neuvottelut uusista työehdoista”.

”Eteenpäin päästään vain neuvottelemalla. On tärkeää, että neuvottelut uusista työehtosopimuksista aloitetaan tulevaisuuteen katsoen ja pyritään löytämään kunkin liiketoiminnan ja sen henkilöstön kannalta parhaat ratkaisut”, Hollmén toteaa.

Huom. Lisätty UPM:n kommentit klo 15.30

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa