Suomen Sijoitusmetsät: Metsäkiinteistöjen hinnat nousivat viime vuonna yli 10 prosenttia

Tilojen kauppa lisääntyi vain prosentilla.

Viime vuonna Suomessa tehtiin kaupat yhteensä 1 953 julkisessa myynnissä olleesta yli 10 hehtaarin metsäkiinteistöstä, Suomen Sijoitusmetsät Oy kertoo. Tilakauppojen markkina-arvo oli 235 miljoonaa euroa, ja ne kattoivat 62 000 hehtaaria.

Myytyjen tilojen määrä nousi edellisvuodesta vain prosentin, mutta tilojen hinnat nousivat ennätyksellisen paljon. Koko maan osalta metsätilojen markkinahintaindeksi nousi 10,8 prosenttia.

”Eniten hintataso nousi Lapissa, 12,5 prosenttia, ja vähiten Etelä-Suomessa. Etelä-Suomessakin yllettiin yli 10 prosentin nousuun”, Suomen Sijoitusmetsät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Venho sanoo.

Kauppojen määrä väheni Etelä- ja Pohjois-Suomessa mutta kasvoi Väli-Suomessa ja Lapissa. ”Keskimääräisen kaupan kohteena olleen metsätilan koko laski 8 prosenttia 31,7 hehtaariin. Keskimääräisen tilan arvo oli 120 000 euroa, 7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020”, Venho kertoo.

Hänen mukaansa näköpiirissä ei ole hintojen laskua.

”Markkinoilla oleva inflaatiopelko lisännee metsän ja muiden reaaliomaisuusluokkien suosiota sijoitusvaihtoehtona myös vuonna 2022. Arvioimme, että metsäkiinteistömarkkinoille sijoitettava raha ohjautuu tänä vuonna pääasiassa rahastojen kautta”, Venho sanoo.

Suomen Sijoitusmetsät tarjoaa erilaisia palveluita metsäkiinteistömarkkinoille.

Lisää aiheesta: Suomen sijoitusmetsät pestasi uuden toimitusjohtajan Arbonautilta

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut