Paperiliitto uhkaa UPM:ää kolmen viikon lakolla, sopimusneuvottelut eivät ole edenneet

Työnseisaus koskisi UPM:n kaikkia paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavia tehtaita.

Paperiliiton hallitus on päättänyt mahdollisesta työnseisauksesta UPM:n kaikissa paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa. Työseisaus alkaisi tammikuun ensimmäinen päivä ja päättyisi 22.1., ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta.

Lakkovaroitusta Paperiliitto perustelee kehnosti edenneillä tes-neuvotteluilla. Paperiliitto haluaisi sopia yhden sopimuksen, UPM lähtee neuvottelemaan ainoastaan, jos tehdään viisi eri liiketoimintakohtaista sopimusta ja täysin uudelta pohjalta, liitto harmittelee.

UPM on myös ilmoittanut, että nykyisellä paperiteollisuuden työehtosopimuksella ei ole niin sanottua jälkivaikutusta eli työehdot määräytyvät ensi vuoden alusta alkaen lain ja yrityksen määrittelemin ehdoin. Tästä syystä Paperiliiton jäsenet eivät tule lakon aikana lainkaan töihin. Perinteisesti lakon ulkopuolelle jätettyihin töihin on mahdollista tulla, jos se on mahdollista nykyisillä työehdoilla.

Paperiliitto on päässyt sopuun uusista työehtosopimuksista jo muun muassa Stora Enson ja Metsä Groupin kanssa. Paperiliiton hallitus hyväksyi tänään Metsä Groupin sopimuksen sekä Adara Pakkaus Oy:n, Sonoco-Alcoren, Oy Essity Finland Ab:n, Pankakoski Mill Oy:n ja BMS:n kanssa neuvotellut sopimukset.

Sopimusten palkankorotuksissa noudatetaan alalle muodostunutta linjaa ja työehdoissa runkona on paperiteollisuuden päättymässä oleva työehtosopimus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa