Paperiliitto: UPM:n esitys on pohjanoteeraus

Liiton mukaan UPM:n esityksessä paperiliittolaisten työntekijöiden palkka laskisi vähintään kolmanneksen.

Jos työehtosopimusta Paperiliiton kanssa ei tänä syksynä synny, toimitaan ensi vuonna yleisen lainsäädännön, UPM:n käytäntöjen ja henkilökohtaisten työsopimusten varassa, metsäyhtiö UPM kertoi tiistaina. Paperiliiton mukaan UPM:n ehdot ovat työntekijöiden uhkailua.

Ilman työehtosopimusta UPM:n paperiliittolaisten työntekijöiden keskimääräinen palkka putoaisi  vähintään kolmanneksen, Liitto arvioi. Ilta- ja yötyölisät maksettaisiin, mutta työehtosopimuksella sovitut muut lisät jäisivät pois.

”Rajut heikennykset työehtoihin eivät yllätä. Nämä samat tavoitteet UPM olisi esittänyt Paperiliitolle, jos olisimme aloittaneet UPM:n vaatimalla tavalla liiketoimintakohtaiset neuvottelut”, sanoo Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

UPM:n esitys on liiton mukaan pohjanoteeraus, joka ei kuvasta työntekijöiden arvostusta.

”UPM:n halu heikentää yksilön oikeuksia ja murentaa luottamusmiehen asemaa vie UPM:ltä uskottavuutta luotettavana sopijakumppanina kokonaisuudessaan. UPM ei ainoastaan riskeeraa koko työmarkkinakierroksen henkeä vaan se pilaa myös oman maineensa työnantajana”, sanoo liittosihteeri Juhani Siira.

Paperiliiton tavoitteena ja lähtökohtana on edelleen yhtiökohtainen sopimus. UPM taas haluaisi sopia työehdoista liiketoiminta-alueittain.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Ei muuta kuin lakkoon niin saadaan hyvä syy lopettaa taas yksi tuotantolaitos Suomesta,

Puukauppa Puukauppa