Paperiliitto venyttää lakkoa huhtikuulle, sovittelu jatkuu tällä viikolla

Lakko UPM:n työpaikoilla on kestänyt koko alkuvuoden.

Paperiliitto on päättänyt jatkaa lakkoa UPM:n toimipaikoissa huhtikuulle. Aiemmin lakon oli määrä päättyä maaliskuun 12. päivä, ellei sopua uusista työehtosopimuksista sitä ennen synny. Nyt lakkoa päätettiin jatkaa tarvittaessa huhtikuun 2. päivään saakka.

Paperiliiton valtuusto kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen työriidan takia. Kokouksessa ihmeteltiin UPM:n suhtautumista työntekijöihinsä: ”Ymmärtääkö UPM, että lakossa ovat yrityksen työntekijät, ei Paperiliiton Hakaniemen toimisto”, kokouksessa kysyttiin. Huolta herätti lisäksi se, mitkä ovat paikalliset sopimisen mahdollisuudet sitten, kun sopimus on viimein tehty.

Lakkoa on soviteltu valtakunnansovittelijan johdolla toista viikkoa. Seuraava tapaaminen on perjantaina 25. helmikuuta.

”Osapuolet tietävät nyt toistensa tavoitteet, joten neuvottelijoilla on mahdollisuus käydä asioita läpi ja löytää liiketoimintakohtaiset sopimusratkaisut”, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

UPM toivoo, että neuvotteluissa edetään rivakasti ja kompromissihalukkuutta löytyy, jotta kaikkia osapuolia tyydyttävät ratkaisut löytyvät ja tehtaat saadaan käyntiin.

Lakko UPM:n työpaikoilla on kestänyt koko alkuvuoden. Lakko on vaikuttanut myös puunkorjuuseen,  ja vaikutusten ennakoidaan ulottuvan loppukesään. Koneyrittäjät ovat vedonneet UPM:ään lakon lopettamiseksi.

Lisätty UPM:n kommentit 24.2. klo 15.30.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa