Pfeifer: Tärkeä syy Pölkyn ostamiseen oli puun hinta

Pölkky sopii täydellisesti strategiaamme, joka mahdollistaa synergisen kasvun, itävaltalaisyhtiöstä kerrotaan.

Itävaltalainen puutavaravalmistaja Pfeifer Group kertoi ostavansa sahayhtiö Pölkyn viime vuoden lopulla. Kauppa vietiin päätökseen tammikuussa.

”Pölkky on integroitunut ja vakiintunut yritys, jolla on osaava henkilökunta, ainutlaatuinen sijainti metsäisessä Pohjois-Suomessa ja arvokas markkina-asema. Siksi Pölkky sopii täydellisesti strategiaamme, joka mahdollistaa synergisen kasvun”, Pfeifer-konsernin johtaja Michael Pfeifer kertoo tiedotteessa.

Tärkeimpinä syinä suomalaisyhtiön hankintaan Pfeifer pitää puuraaka-aineen laatua ja saatavuutta, synergiaetuja ja laskettavissa olevaa puun hintaa.

”Pohjois-Suomessa ei tarvitse huolehtia raaka-aineiden saatavuudesta. Lisäksi hinta 80–85 euroa kuutiolta on hyvin ennustettavissa”, Pfeifer kertoo.

Pfeiferin mukaan Keski-Euroopan puuteollisuus on viimeisen 5–6 vuoden aikana hyödyntänyt pohjoisimman alueen kasvua. Kaikki hankinnat ovat suuntautuneet raaka-aineiden turvaamiseen.

Michael Pfeifer kertoo, ettei omistaja halua puuttua Pölkyn pyörittämisessä operatiivisiin asioihin, paikallinen tiimi halutaan säilyttää. Yhtiön hallitusta kuitenkin on tarkoitus täydentää Pfeifferin edustajalla.

Myös Pölkyn jo ennen kauppaa aloitettu investointiohjelmaa jatketaan. Tulevaisuuden ratkaisuja pohdittaessa esillä on muun muassa se, voitaisiinko sahalla saatava puuhake jalostaa jonain päivänä itse.

Lisää aiheesta: Itävaltalaisyhtiö ostaa Pölkyn

Lisää aiheesta: Virranniemi jättää Pölkyn

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa