Pölkky hankki FSC-sertifikaatin, syynä sertifioitujen tuotteiden kysynnän kasvu

Yhtiön puunostajat neuvovat metsänomistajia sertifiointiin liittyvissä asioissa.

Sahayhtiö Pölkky on hankkinut kansainvälisen FSC-sertifikaatin. Sertifikaatit koskevat puun alkuperän todentamista ja ns. kontrolloitua puuta, jota siis hankitaan metsistä, joita ei ole FSC-sertifioitu.

Yhtiö perustelee sertifikaatin hankkimista FSC-tuotteiden kysynnän jatkuvalla kasvulla, mikä mahdollistaa osaltaan tuotteiden menekin markkinatilanteiden muutoksissa. FSC on myös yksi keino vastata puuta käyttävien tahojen huoleen raaka-aineen alkuperästä.

”Asiakkaat ovat tätä toivoneet”, yhtiön metsäjohtaja Jani Jaakkola kertoo.

Yhtiön puukauppoihin uudet sertifikaatit vaikuttavat  jonkin verran.

”Olemme toki toimineet näiden mukaan jo jonkin aikaa, vaikka sertifikaatit saatiin vasta nyt.”

Jaakkolan mukaan isossa kuvassa FSC ei tuo suurta muutosta, mutta joidenkin yksittäisten metsänomistajien kohdalla asialla voi olla merkitystä. Pohjois-Suomessa pulmia puukaupassa ovat aiheuttaneet etenkin FSC:n korkean suojeluarvon metsät eli HCV-metsät. HCV-merkintä ei kuitenkaan tarkoita, ettei alueella saisi tehdä metsätalouden toimia lainkaan, yhtiö muistuttaa.

Pölkyn puunostajat neuvovat metsänomistajia FSC-sertifiointiin liittyvissä kysymyksissä.

Pölkky on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Kajaanissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella. Yhtiöllä on ennestään jo PEFC-sertifikaatti.

Lisätty Jani Jaakkolan kommentit (12.5. klo 10.30)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa