Pölkky romahti roimasti tappiolle

Uuden omistajan ensimmäinen vuosi synkissä merkeissä, tulospudotus harvinaisen jyrkkä jopa sahayhtiöiden piirissä.

Pölkky Oy:n vuodenvaihteessa päättynyt tilikausi oli poikkeuksellisesti 16 kuukauden mittainen, joten tulosluvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia aikaisempaan tilikauteen nähden.

Joka tapauksessa pitempi tilikausi kerrytti liikevaihtoa 182,1 miljoonaa euroa, kun aiempi, vuoden pituinen tilikausi oli liikevaihdoltaan 213,5 miljoonaa. Karkeasti arvioiden vuositason liikevaihto putosi koronasuhdannetta edeltävälle tasolle.

Liiketulos romahti roimasti 34,4 miljoonaa tappiolle. Pudotusta edellisestä tilikaudesta oli 72,1 miljoonaa. Viimeisen rivin nettotulos oli tappiolla 33,5 miljoonaa, missä pudotusta 62,7 miljoonaa.

Yhtiön omavaraisuusaste putosi huomattavan paljon, 37,9 prosenttiyksiköllä 18,8 prosenttiin. Velkaa oli vuoden vaihteessa 167 miljoonaa euroa ja omavaraisuudelle voi antaa kouluarvosanan välttävä. Velkaantumisen suurin selittäjä on Kajaanin sahainvestointi.

Pölkyllä on sahausta Kajaanin lisäksi kotipaikassaan Kuusamossa sekä Taivalkoskella. Virranniemen suku myi Pölkyn itävaltalaiselle Pfeifer-sukuyhtiölle vuodenvaihteessa 2022-2023, joten tilikausi on tehty suurimmaksi osaksi uuden omistajan aikana.

Pölkyn johdossa on ollut vaihtuvuutta, sillä Petteri Virranniemi jatkoi toimitusjohtajana lyhyen aikaa omistajavaihdoksen jälkeen. Häntä seurasi väliaikaisena toimitusjohtajana Josef Dringel. Nykyinen toimitusjohtaja Jari Suominen aloitti vuoden alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa