Puukaupan hidastuminen ja korkoinstrumentit painoivat Tornatoria

Alkuvuosi oli haasteellinen, toimitusjohtaja Henrik Nieminen toteaa.

Metsätalousyhtiö Tornatorin alkuvuosi oli hankala. Puun luovutus jäi tammi-kesäkuussa tuntuvasti vuodentakaisesta – luovutusmäärä putosi 1,2 miljoonaan kuutioon, mikä on 500 000 kuutiota vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Samalla liikevaihto laski neljänneksellä 39 miljoonaan euroon. Siitä puun luovutuksen osuus oli 37 miljoonaa euroa.

Myös tulos heikkeni. Markkinakorkojen voimakas lasku painoi yhtiön korkoinstrumenttien arvoa, mikä heikensi tulosta liki 50 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen nettotulos putosi 50 prosenttia 11 miljoonaan euroon, ja IFRS:n mukaan laskettu tulos oli 21 miljoonaa euroa miinuksella.

”Tornatorin alkuvuosi oli haasteellinen. Pääliiketoiminnassa, eli puun luovutuksessa, jäimme selvästi tasaisen vauhdin tavoitteesta”, yhtiön tuore toimitusjohtaja Henrik Nieminen toteaa. Hän aloitti toimitusjohtajana kesäkuussa.

Niemisen mukaan epävarmuuden kasvu maailmantaloudessa heijastuu myös metsäteollisuuteen, minkä takia yhtiön on vaikea ennustaa puun luovutuksen liikevaihtoa loppuvuodelle. Metsätilamarkkinoilla tilanteen ennakoidaan jatkuvan samanlaisena kuin alkuvuonna, tonttikauppa säilynee hiljaisena.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat