Puukaupan viikkoseuranta: Hinnoissa ei suuria muutoksia

Tukkipuiden hinnat ovat edelleen korkeammalla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Pystyhakkuiden kantohinnat pysyivät viime viikolla lähes samoissa lukemissa kuin edellisviikolla. Muutoksia oli keskimäärin vain muutama sentti puoleen tai toiseen, paitsi mäntypikkutukilla, jonka koko maan keskihinta nousi 27 senttiä. Tiedot selviävät Metsäteollisuus ry:n puukaupan viikkoseurannasta.

Mäntytukista maksettiin viime viikolla 54,70 euroa, kuusitukista 57,45 euroa ja koivutukista 42,77 euroa. Mäntykuitupuun hinta oli 15,71 euroa, kuusikuitupuun 17,13 euroa ja koivukuitupuun 14,88 euroa. Mäntypikkutukki maksoi 22,67 euroa ja kuusipikkutukki 24,11 euroa.

Tukkipuiden hinnat olivat edelleen korkeammalla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vuonna 2016 samalla viikolla mäntytukista sai 1,5 euroa vähemmän, kuusitukista yli 2 euroa vähemmän ja koivutukista vajaan euron vähemmän.

Kuitupuiden hinnoissa taas ei ole yhtä selviä eroja. Kuusikuidulla ja koivukuidulla hinta on hieman alempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Puukauppoja tehtiin viime viikolla melko vähän, yhteensä 293 228 kuutiosta.

Kommentit (2)

  1. Metsätilakauppa ”akan” kanssa suunnitteilla. Perikunnan tilaa yritetään saada lunastettua omistukseen. Olen lukenut täältä uutisia ja kommentteja ja muistakin foorumeista. Meillä on tarkoitus rahoittaa tilakauppa puita myymällä. Tutustuin metsänomistajaan joka ohjeita antoi puukaupan tekoon. Käski myymään huonon kelin aikaan maantien varret ja keskitalvella pehmeimmät paikat jne monta hyvää niksiä.
    Meillä on maat mäntykankailla niin että siinä mielessä ei ole niin jaksotuksen kanssa väliä.
    Mutta sitten varsinainen asia. Kun kertailtiin puun myyntimääriä mitä meillä on niin hän näytti omia puukauppa papereitaan ja niissä hinnat olivat kyllä ihan toisenlaisia kuin tässä tilastossa mitä nyt täälläkin jaetaan. Onko tuo miten todellinen hinnasto? Meillä kun on pääpuuna mänty ja paljon saa pylväitäkin niin kuutiohintana tuo 54,70 on suunilleen 20 euroa liian vähän verrattuna siihen mitä ”luottomies” oli kaupoissaan saanut.
    20 euron hintaero meillä tarkoittaa 10 hehtaarin lisäaukkotarvetta. Sitä ei mielellään tekisi, kun kuitenkin maisema haluttaisiin säilyttää mahdollisimman suurelta osin ehyenä.

    Onko mahdollista saada muiden puuta myyneiden kommentteja ja kertomuksia noista hinnoista? Mieluitenhan sitä myisi isolla hinnalla vähän kuin että halvalla paljon,
    niin jäisi jotain itselleenkin.

  2. Hei Metsuri Holopainen!

    Uutisessa kerrotaan koko maan keskikantohinnoista. Hinnat vaihtelevat jonkin verran paikkakunnan ja ostajan mukaan. Voit tarkistaa oman alueesi hintojen keskiarvot Metsäteollisuus ry:n taulukoista: 

    http://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__04%20Metsa__04%20Talous__26%20Puukaupan%20viikkoseuranta/01_Kantohinnat_viikoittain.px/?rxid=3ebe9da5-79c4-427d-b491-86857e9b3a00 

    Terveisin Marianne Minkkinen/Metsälehti

Puukauppa Puukauppa