Puukauppa kääntyi nousuun, hakkuuaikeet laskuun

Havutukkien keskihinnat olivat yhä alamäessä, mutta koivutukin nousussa, Metsäteollisuus ry:n tilastoista selviää.

Puukauppa taittui kasvuun viime viikolla. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot yksityismetsistä nousivat 550 000 kuutioon, mikä on noin 70 000 kuutiota enemmän kuin edellisviikolla, Metsäteollisuus ry:n tilastoista selviää. Se on toisaalta noin 330 000 kuutiota vähemmän kuin vuosi sitten.

Kaikkien ostajien alkuvuoden ostot nousivat 30 miljoonaan euroon. Se on runsas miljoona kuutiota enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Viime vuonna metsäteollisuuden työtaistelut rasittivat puukauppaa.

Havutukkien keskikantohinnat olivat edelleen alamäessä. Kuusitukin keskihinta laski 70,03 euroon kuutiolta ja mäntytukin 67,48 euroon kuutiolta. Koivutukin keskihinta oli yhä nousussa, siitä maksettiin 58,07 kuutiolta.

Kuitupuiden hintakehitys oli vaihtelevampaa. Kuusikuidun keskikantohinta nousi hienoisesti 25,53 euroon kuutiolta ja koivukuidun 25,08 euroon kuutiolta. Sen sijaan mäntykuidun keskihinta laski 23,98 euroon kuutiolta.

Hakkuuaikeet kääntyivät laskuun. Suomen metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia viime viikolla yhteensä 1,6 miljoonan kuution edestä. Se on vajaat 100 000 kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla. Eniten suunnitelmissa oli mäntykuidun korjuuta, noin 350 000 kuution verran.

Katso tuoreimmat puunhinnat tästä ja kokeile myös Metsälehden puunhintalaskuria!

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa