Kiimarauhoitus ohi, hirvijahtiin lisää vauhtia pohjoisessa

Koko maassa varsinainen metsästys alkaa viikon kuluttua.

Hirvenmetsästys jatkuu kiimarauhoituksen jälkeen Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella lauantaina (7.10). Samalla varsinainen hirvenmetsästys alkaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, muualla maassa varsinainen jahti käynnistyy viikon kuluttua (14.10.), Suomen riistakeskuksesta kerrotaan.

Pellolta vahtimalla hirveä on saanut metsästää jo syyskuun alusta. Varsinaisen metsästyksen käynnistyessä myös muut metsästysmuodot sallitaan.

Valkohäntäpeuran metsästys on ollut sallittua vahtimalla syyskuun alusta lähtien ja täysimittaisesti syyskuun viimeisestä lauantaista lähtien.

Syksyn ja talven jahdeissa käytössä on runsaat 31 000 hirven kaatolupaa ja liki 71 000 valkohäntäpeuran lupaa. Yhdellä luvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei toisin ole määrätty.

Hirvilupien määrä laski viimevuotisesta 15 prosenttia ja valkohäntäpeuran 4 prosenttia.

Alkusyksyn peurasaalis jäi aiempaa pienemmäksi

Riistakeskus suosittelee valkohäntäpeurojen metsästyksen painottamista alkusyksyyn, näin voitaisiin muun muassa vähentää peurakolareita. Vahtimismetsästyskaudella saalis jäi kuitenkin edellisvuosia pienemmäksi, peuroja kaadettiin noin 4 000.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan hirvikanta pienentyi viime kauden metsästyksellä noin 4 prosenttia ja oli metsästyskauden jälkeen noin 77 000 hirveä. Kanta on nyt pienimmillään yli 20 vuoteen.

Hirven metsästys päättyy koko maassa tammikuussa (15.1.2024) ja valkohäntäpeuran helmikuussa (15.2.).

Lisää aiheesta: Hirvisaalis kutistui jälleen, pudotusta edelliskaudesta 13 prosenttia

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset