Puukauppa niiasi alkuvuonna

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä tammi-elokuussa lähes viidenneksen vähemmän kuin edellisenä vuonna. Hinnat laskivat hieman.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat puuta yksityismetsistä tammi-elokuussa 17 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan,  Metsäteollisuus ry kertoo.

Ostomäärä oli 16,6 miljoonaa kuutiota, mikä on 21 prosenttia vähemmän kuin viiden edellisen vuoden keskiarvo vastaavana aikana.

Kuitupuuta ostettiin  8,9 miljoonaa kuutiota, eli 20 prosenttia keskimääräistä vähemmän, ja tukkia 6,9 miljoonaa kuutiota, eli 23 prosenttia alle keskiarvon.

Kantohinnat olivat elokuussa kolmisen prosenttia alemmat kuin vuosi sitten samaan aikaan. Mäntytukista maksettiin keskimäärin 54 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 35 ja 58 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 58 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 37 ja 60 euron välillä.

Koivutukin keskihinta oli 43 euroa kuutiolta ja vaihteli 32 ja 46 euron välillä. Kuitupuiden keskikantohinta oli 16–19 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 11 ja 23 euron välillä.

Hintavaijteluun vaikuttavat muun muassa korjattavan puuston kokonaismäärä, puun laatu, runkojen koko, hakkuutapa, metsä- ja kaukokuljetusmatka, maasto sekä korjuuajankohta ja -olosuhteet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa