Puukauppa on tasaantunut

Metsäteollisuus ry:n mukaan edellytykset syksylle ovat hyvät.

Puukauppa on tasaantunut, tiedottaa metsäteollisuusyritysten edunvalvontajärjestö Metsäteollisuus ry. Puukauppojen määrä oli kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla 21 prosenttia suurempi kuin 10 vuoden keskiarvo. Viime vuoden lukemista ollaan kuitenkin vielä hieman jäljessä.

Tukkipuuta ostettiin tammi–kesäkuussa 7,4 miljoonaa kuutiota, mikä on 24 prosenttia enemmän kuin 10 vuoden keskiarvo. Kuitupuuta ostettiin 8,6 miljoonaa kuutiota, mikä puolestaan on 18 prosenttia keskiarvoa suurempi.

Kesäkuussa mänty- ja kuusitukista maksettiin keskimäärin 55–57 euroa kuutiolta. Koivutukin keskihinta oli 43 euroa ja kuitupuiden 15–17 euroa.

Puukaupan sähköiset palvelut kehittyvät. Uudessa sähköisessä puukauppapaikassa Kuutiossa on tehty tarjouspyyntöjä tähän mennessä lähes 800 000 kuutiosta.

Eilen maa- ja metsätalousministeriö tiedotti, että hallituksen metsävaratietoja koskeva uusi lakiehdotus etenee syksyllä eduskuntaan.

”Metsätietolain eteneminen on koko suomalaiselle metsäsektorille elintärkeä asia. Metsävaratiedon parempi hyödyntäminen vahvistaa merkittävästi kotimaisen puun käytön lisäämisen edellytyksiä metsäteollisuudessa ja on siten positiivinen signaali suomalaisille metsänomistajille”, sanoo Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Tomi Salo järjestön tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa