Pohjois-Karjalaan ja Varsinais-Suomeen huomattavasti enemmän hirvieläinten pyyntilupia

Hirvien ja valkohäntäpeurojen kantaa pyritään laskemaan.

Suomen riistakeskus tiedottaa tulevan metsästyskauden hirviluvista alue kerrallaan. Tähän mennessä on julkaistu Pohjois-Karjalalle ja Varsinais-Suomelle myönnetyt lupamäärät.

Pohjois-Karjalaan on myönnetty 1 796 hirvilupaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.

Luonnonvarakeskuksen arvioiden mukaan Pohjois-Karjalan hirvikanta on noin 4 800 hirveä, eli noin 400 enemmän kuin vuosi sitten.

Varsinais-Suomen alueelle taas myönnettiin ennätysmäärä valkohäntäpeuran myyntilupia, eli 10 335 kappaletta. Hirven pyyntilupia myönnettiin 1 726.

Luonnonvarakeskuksen mukaan valkohäntäpeuran kanta kasvaa Suomessa voimakkaasti. Koko maassa arvioidaan olevan noin 80 000 valkohäntäpeuraa, joista vajaa kolmasosa elää Varsinais-Suomessa.

Hirvieläinten metsästyksen saa aloittaa tänä vuonna jo 1.9. pelloilta vahtimalla. Muilla menetelmillä metsästämisen saa aloittaa valkohäntäpeurojen osalta 30.9. ja hirvien osalta 14.10. Päivämääriä aikaistamalla pyritään helpottamaan metsästystä ja vähentämään hirvieläinten aiheuttamia vahinkoja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset