Puukauppa viidenneksen vuodentakaista jäljessä

Keskihinnoissa ei Luonnonvarakeskuksen mukaan nähty elokuussa suuria muutoksia.

Yksityismetsien puukauppa vilkastui heinäkuun jälkeen, mutta selvästi tavallista vähemmän, Luonnonvarakeskuksen tilastoista selviää. Tammi–elokuussa puukauppa jäi vuodentakaisesta 22 prosenttia: tukkipuun kauppa väheni viidesosan ja kuitupuun kauppa neljäsosan. Elokuun loppuun mennessä teollisuus oli ostanut puuta noin 20 miljoonaa kuutiota.

Keskihinnoissa ei nähty suuria muutoksia. Mäntytukista maksettiin elokuussa keskimäärin 53,8 euroa kuutiolta ja kuusitukista 57,6 euroa. Mäntytukin hinta nousi prosentin, kuusitukin pysyi edellisen kuukauden tasolla.

Mäntykuidun keskimääräinen pystykauppahinta oli 17,2 euroa, kuusikuitupuun 19 ja koivukuitupuun 16,4 euroa kuutiolta. Männyllä kuitupuun keskihinta pieneni heinäkuulta prosentin, kuusella ja koivulla kaksi prosenttia.

Hankintakaupoissa mäntykuidun keskihinta oli 31,9 euroa, kuusikuidun 33,8 ja koivukuidun 32,1 euroa kuutiolta. Mäntykuidun hinta nousi heinäkuulta prosentin, kuusella ja koivulla hintamuutokset jäivät pienemmiksi. Hankintakauppojen puusta 70 prosenttia oli kuitupuuta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa