Sampo-Rosenlew siirtyy intialaishallintaan

Osakekaupalla ei arvioida olevan välittömiä vaikutuksia Sampo-Rosenlewin metsäkoneiden tuotantoon.

Porissa toimivan Sampo-Rosenlewin osake-enemmistö siirtyy intialaiselle jättimäiselle Mahindra-konsernille. Aiemmin 49 prosenttia osakkeista omistanut Mahindra on lisännyt omistustaan Sampo-Rosenlewissä 75 prosenttiin.

Sampo-Rosenlewin päätuotteet ovat leikkuupuimurit ja metsäkoneet. Mahindra valmistaa erilaisia ajoneuvoja ja traktoreita.

Sampon metsäkonetuotannon johtaja Hannu Hietikko toteaa, ettei enemmistöomistajan vaihdos vaikuta välittömästi metsäkoneliiketoimintaan.

”Koneiden valmistus jatkuu Porissa eivätkä pyrkimykset kasvaa ainakaan vähene. Myöskään muutoksia henkilöstöön ei ole näköpiirissä.”

Yhtiö tunnetaan parhaiten harvennuksille tarkoitetuista kevyistä hakkuukoneistaan. Parin viime vuoden aikana Sampo-Rosenlew on laajentanut tuotantoaan isompiin metsäkoneisiin, jotka soveltuvat myös päätehakkuumetsien korjuuseen.

”Mitään uusia päänavauksia ei ole tiedossa. Isot koneet on nyt saatu sarjavalmistukseen ja sitä kiihdytellään. Hiljaisen kevään jälkeen koneiden kysyntä ja myynti on kehittynyt yllättävänkin positiivisesti”, Hietikko kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat