Puukauppa vilkastui elokuussa

Mäntytukista maksettiin elokuussa keskimäärin 70 euroa kuutiolta, kuusitukin keskihinta oli 74 euroa kuutiolta.

Puukaupassa on selviä virkistymisen merkkejä alkuvuoteen verrattuna, arvioi Metsäteollisuus ry. Sen mukaan puukauppa on käynnistynyt ripeästi lomakauden jälkeen.

Metsäteollisuuden jäsenyritykset ostivat tammi-elokuussa yksityismetsistä 20,5 miljoonaa kuutiometriä puuta. Määrä on viisi prosenttia vähemmän kuin viiden edellisen vuoden vastaavan ajan keskiarvo. Viime vuoden ostomäärästä ollaan jäljessä 16 prosenttia.

Kuitupuuta Metsäteollisuuden jäsenyritykset ostivat tammi-elokuussa 9,9 miljoonaa kuutiota ja tukkipuuta 9,6 miljoonaa kuutiota.

Mäntytukista maksettiin elokuussa keskimäärin 70 euroa kuutiolta. Hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 38 ja 75 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 74 euroa kuutiolta ja vaihteli 38 ja 77 euron välillä. Koivutkin keskihinta taas oli 50 euroa kuutiolta ja vaihteli 31 ja 55 euron välillä.

Kuitupuusta maksettiin keskimäärin 20–22 euroa kuutiolta. Hinta vaihteli 12 ja 24 euron välillä.

Kaikkiaan havutukkien kantohinnat olivat elokuussa 12–14 prosenttia korkeammat kuin vuoden alussa, koivutukin 11 prosenttia korkeampi kuin alkuvuodesta. Kuitupuusta maksettiin elokuusssa 12–14 prosenttia enemmän kuin vuoden alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa