Puun käyttö laski energiatuotannossa

Energian kokonaiskulutus Suomessa oli viime vuonna 361 terawattituntia, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna, Tilastokeskus kertoo.

Energian kokonaiskulutus Suomessa oli viime vuonna 361 terawattituntia. Tilastokeskuksen mukaan kulutus laski edellisvuodesta kolme prosenttia. Etenkin lämmitysenergian tarve väheni ennätyslämpimien säiden takia viime vuonna.

Kaikkien energialähteiden käyttö väheni tuuli- ja vesivoimaa lukuun ottamatta. Puuenergia oli energialähteistä merkittävin, 26 prosenttia kokonaiskulutuksesta, ja sen käyttö laski kaksi prosenttia. Turpeen osuus oli neljä prosenttia ja käyttö väheni 11 prosenttia. Eniten putosi hiilen käyttö, 18 prosenttia. Tuulivoiman kasvuvauhti oli hyvä: kulutus lisääntyi 111 prosenttia, tuulivoiman osuus energian kokonaiskulutuksesta on tosin edelleen vain prosentti.

Uusiutuvan energian käyttö lisääntyi kaksi prosenttia ja sen osuus kokonaiskulutuksesta nousi 35 prosenttiin. Fossiilisten polttoaineiden käyttö laski seitsemän prosenttia, sen osuus on kuitenkin edelleen suurin, 37 prosenttia.

METSÄLEHTI