Kemerahakemusten ruuhka rasittaa yhä Metsäkeskusta

Viime vuodelta on käsittelemättä yhä 5 000 hakemusta. Kevään aikana päästään käsittelemään tänä vuonna tulleita hakemuksia.

Viime vuoden kemerahakemusten ruuhka tuntuu edelleen Suomen metsäkeskuksessa hakemusten käsittelyajoissa. Kemeralain muutos tuplasi käsiteltävien asiakirjojen määrän 93 000:een.

Siitä on vielä jäljellä 5 000 hakemusta, joita käsitellään parhaillaan. Kevään mittaan tullaan siirtymään tänä vuonna tulleisiin hakemuksiin.

Jotta työt metsässä sujuisivat joustavasti, Metsäkeskuksessa on priorisoitu hakemusten käsittelyjärjestystä. Alkuvuodesta käsiteltiin terveyslannoituksen hakemukset, jolloin tuhkalannoitukset saatiin tehtyä talven aikana. Myös päättyvän työlajin, juurikäävän torjunnan, hakemukset on lähes käsitelty.

Tällä hetkellä tehdään ympäristötukipäätöksiä. Varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon hakemukset käsitellään tulojärjestyksessä.

”Samaan aikaan työn alla ovat toteutushakemukset, jotta saamme tuet toteutetuista töistä maksuun. Huhtikuussa käsittelyn pääpaino siirtyy tie- ja ojahankkeisiin, joiden aloittaminen edellyttää Metsäkeskuksen päätöstä”, kertoo rahoituksen ja tarkastuksen palvelupäällikkö Aki Hostikka.

Hakemusten käsittelyn toivotaan nopeutuvan jatkossa, kun siirrytään sähköiseen asiointiin. Tavoitteena on, että huhtikuun aikana kemerahakemuksia voisi tehdä myös Metsään.fi-palvelussa. Tämä helpottaisi etenkin metsänomistajien asiointia.

METSÄLEHTI