Puun poltossa tehtiin viime vuonna ennätys

Luonnonvarakeskuksen mukaan eniten käytettiin erilaista metsäteollisuuden sivutuote- ja jätepuuta.

Lämpö- ja voimalaitoksissa käytettiin viime vuonna puupolttoaineita yhteensä 20,5 miljoonaa kiintokuutiota, Luonnonvarakeskuksen ennakkotieto kertoo. Määrä kasvoi kaksi prosenttia edellisvuodesta ja on suurempi kuin koskaan aiemmin.

Eniten käytettiin erilaista metsäteollisuuden sivutuote- ja jätepuuta, yhteensä 11,6 miljoonaa kuutiota. Se oli lähes saman verran kuin vuosi sitten. Tästä suurin osa (7,9 miljoonaa kuutiota) oli kuorta, erilaisia puruja oli 2,4 miljoonaa kuutiota ja puutähdehaketta 1,2 miljoonaa kuutiota.

Metsähakkeen kokonaiskäyttö nousi 8,2 miljoonaan kuution. Siitä  runsaat puoli miljoonaa kuutiota poltettiin pientaloissa, sähkö- ja lämmön yhteistuotannossa 4,7 miljoonaa kuutiota ja lämpölaitoksissa 2,8 miljoonaa kuutiota. Lämmöntuotannossa hakkeen poltto nousi kuusi prosenttia.

Eniten hakkeen raaka-aineena käytettiin pienpuuta, 3,9 miljoonaa kuutiota. Se on saman verran kuin edellisvuonna. Hakkuutähteiden käyttö lisääntyi edelleen, nyt seitsemän prosenttia 2,9 miljoonaan kuutioon. Se on suurin tilastoitu määrä toistaiseksi, Lukesta todetaan. Lisäksi käytettiin kantoja ja lähinnä lahoa runkopuuta yhteensä noin 700 000 kuutiota. Kantojen osuus kutistui neljänneksellä edellisvuodesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa