Lakikohteiden tietohuolto taas käyntiin Metsäkeskuksessa

Huoltotyö oli keskeytyksissä metsälain arviointiin liittyen.

Suomen metsäkeskus pääsee jatkamaan keskeytyksissä ollutta metsälakikohteiden tietohuoltotyötä. Tietohuollon ohjeistusta ei ole muutettu oleellisesti, mutta joitakin ohjeistuksen kohtia on täsmennetty. Esimerkiksi tausta-aineistojen käyttöä ohjeistetaan entistä paremmin.

”Kun metsälain 10 pykälän kohteiden aineisto on käyty läpi, jatkamme muiden arvokkaiden kohteiden kartoittamiseen ja etsimme sieltä uusia mahdollisia lakikohteita”, rahoituksen ja tarkastuksen päällikkö Jarkko Partanen Metsäkeskuksesta kertoo.

Maa- ja metsätalousministerin kanssa on sovittu, että metsälakiin lisätyistä uusista elinympäristöistä, kuten metsäkorte- ja muurainkorvista ja Lapin letoista, tuotetaan tietoa. Lisäksi parannetaan muiden arvokkaiden elinympäristöjen tietoja tietokannassa.

Metsälakia ei avata

Lakikohteiden tietohuollon keskeytys liittyi metsälain arviointiin. Arviointi valmistui tammikuussa, ja maaliskuussa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi, ettei metsälakia tulla avaamaan. Niinpä tietohuolto voi jatkua.

Ministeriön mukaan arviointityön pohjalta valmistellaan tarkempia toimia etenkin monimuotoisuuden edistämiseen ja metsätuhojen torjuntaan. Yhtenä jatkotoimenpiteenä teetetään metsälain 10 pykälän kohteita koskeva jatkoselvitys, jossa selvitetään lakimuutoksen vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen jo tehtyä selvitystä tarkemmin. Selvitys tehdään kuluvan vuoden aikana ja sille haetaan parhaillaan tekijää.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat