Puun tarjonta kasvoi alkuvuonna

Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa tarjontaa lisäsivät talven lumituhot.

Kotimaisen puun tarjonta kasvoi tammi-huhtikuussa 4,4 prosenttia edellisvuodesta, tiedottaa Suomen metsäkeskus. Alkuvuoden aikana puuta on tarjottu myyntiin yhteensä 20,8 miljoonaa kuutiometriä.

Yksityisten metsänomistajien metsissä kasvua oli 3,2 prosenttia ja Metsähallituksen, yritysten, kuntien ja seurakuntien metsissä 7,3 prosenttia.

Puun tarjonta lisääntyi Kainuussa tammi-huhtikuussa jopa 59 prosenttia ja Pohjois-Karjalassa 37 prosenttia. Syynä poikkeuksellisen suureen kasvuun olivat alueita runnelleet pahat lumituhot.

Puun tarjonta kasvoi alkuvuonna vahvasti myös Pohjanmaan alueella. Pohjanmaan rannikkoseudulla kasvua oli 12 prosenttia ja Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla 5 prosenttia.

Kaakkois-Suomessa myyntihakkuut käynnistyivät alkuvuonna edellisvuotta verkkaisemmin ja puun tarjonta laski 13 prosenttia. Seuraavaksi eniten tarjonta laski Etelä-Savossa ja Lapissa.

Puun tarjontamäärät on laskettu Metsäkeskukseen saapuneiden metsänkäyttöilmoitusten pohjalta. Metsänkäyttöilmoitus täytyy tehdä vähintään 10 vuorokautta ennen myyntihakkuiden aloittamista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa