Kehitysprojekti: Metsäympäristöt terveyden tueksi

Metsän terveyshyödyt voivat olla halpa tapa edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Metsäympäristöjen terveyshyötyjen saatavuutta halutaan lisätä ihmisten arjessa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tapio Oy, Lääkäriseura Duodecim, Helsingin yliopisto ja Luonnonvarakeskus ovat aloittaneet kehitystyön, jonka tavoitteena on avata uusia mahdollisuuksia kuntien, palveluntarjoajien ja metsänomistajien yhteistyöhön.

”Me suomalaiset koemme metsän rauhoittavana ja rentouttavana ympäristönä, joka myös motivoi monia liikkumaan. Voi olettaa, että terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpidossa metsä voisi olla nykyistä merkittävämmässä roolissa”, sanoo dosentti Jorma Komulainen Lääkäriseura Duodecimista.

Kehitystyölle antaa suuntaa osaltaan sosiaali- ja terveysalan uudistus. Sote-uudistuksen jälkeen maakunnat vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluista. Sen sijaan kunnat vastaavat kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä myös jatkossa.

– Terveyshyötyjen ammentaminen metsistä voi olla yksi kustannustehokas ratkaisu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen strategioissa. Uusia käyttäjäystävällisiä sovelluksia ja ohjeistuksia on tarve kehittää sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja kansalaisten käyttöön, valottaa projektipäällikkö Airi Matila Tapiosta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat