Puunhinnat jatkoivat laskua, hakkuuaikeet kääntyivät nousuun

Myös ostomäärä laski viime viikolla, Metsäteollisuuden tilastoista selviää.

Puukaupan nousu taittui viime viikolla. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot laskivat 480 000 kuutioon, mikä on noin 40 000 kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla. Vuodentakaisesta jäätiin yli 400 000 kuutiota.

Kaikkien ostajien alkuvuoden ostot nousivat 28 miljoonaan kuutioon, mikä on nelisen miljoonaa kuutiota enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Tuolloin kauppaa rasittivat alkuvuoden työtaistelut.

Keskimääräiset kantohinnat olivat laskussa lähes kauttaaltaan. Metsäteollisuuden tilastojen mukaan kuusitukista maksettiin viime viikolla 71,55 euroa kuutiolta, mäntytukista 69 euroa kuutiolta ja koivutukista 55,48 euroa kuutiolta. Ainoastaan koivutukin keskikantohinta nousi hieman.

Myös kuitupuiden keskikantohinnat laskivat: kuusikuidusta maksettiin 26,39 euroa kuutiolta, koivukuidusta 25,56 euroa kuutiolta ja mäntykuidusta 25,15 euroa kuutiolta.

Hakkuuaikeet kääntyivät hienoiseen nousuun. Suomen metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia viime viikolla 1,4 miljoonaan kuution edestä. Se on noin 30 000 kuutiota enemmän kuin edellisviikolla

Katso tuoreimmat hinnat tästä ja kokeile myös Metsälehden puunhintalaskuria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa